Днес моят племенник има рожден ден , и понеже живее доста далеч от нас и няма как да празнуваме заедно , с мойте малчовци решихме да се почерпим с торта за негово здраве . 🙂
Малките ме помолиха да направя за празника на батко им – Шоколадова торта с малинки .
Ванка , Честит Рожден Ден ! 🙂
Желаем ти много здраве , късмет и още по-големи успехи на Английска земя !
Обичаме те много и се гордеем с теб ! Весел Празник ! 🙂
Блата за тортата направих по рецептата за –
от чудесния блог на Даниела
Дани , благодаря ти за вкусната рецепта , този шоколадов сладкиш е страхотен и много харесван от всички в къщи !
Ето и рецептата представена от Дани :
1 чаена чаша захар
1 яйце
50 гр. масло на стайна температура
1 ч. чаша прясно мляко
125 гр. пълномаслено кисело мляко
1 ч. лъжица сода за хляб
110 гр. брашно
50 гр. натурален шоколад
1 ванилия
1 с. л. какао
Приготовление : В купа се разбиват маслото , захарта и яйцето до пухкава смес . Добавя се настъргания шоколад и се разбърква. В отделна купа се разбиват киселото и прясното мляко и след това се добавят към шоколадовата смес. Брашното , ванилията , какаото и содата се разбъркват и се добавят постепенно към кексовата смес . Форма за печене се покрива с пекарска хартия , а стените и се намазват с масло . Сместа се изсипва в тавата и няколко пъти се потупва в равна повърхност , за да излязат мехурчетата въздух от нея . Пече се в предварително загрята фурна на 180 гр. около 45 – 50 минути .
След като изпечете сладкиша го оставете да се охлади и разрежете на две части .
За шоколадовия крем :
1 опаковка крем оле на д-р Йоткер – шоколад , 400 мл. прясно мляко
За сиропа : 200мл. прясно мляко , 2 ч.л. какао нескуик , 1 ч.л. ягодова есенция
Около 200 гр. малини
Пригответе сиропа като разтворите какаото в прясното мляко и добавете ягодовата есенция .
Шоколадовия крем оле направете по описание на опаковката .
Сглобяване на тортата – сиропирайте с половината от сиропа първият блат , намажете с половината от крема и наредете върху него малините / оставете няколко за украса / сложете и втория блат , сиропирайте отново и намажете отгоре и отстрани хубаво с шоколадовия крем .
Украсете с отделените малини и оставете готовата торта за 2-3 часа в хладилник .
Да ви е сладко ! 🙂
Благодарим от съце за тортата и хубавите пожелания!Да ви е сладко малчовци! Ех да можеше да си хапнем заедно………..Целувки от Бате !
Ех …. де да можеше …мила сестричке .
Много прегръдки и целувки и от нас .
Весело изкарване на празника ! 🙂
Да е жив и здрав племеника ти! Страхотна торта – малини и шоколад – класическа вкуснотия, много апетитни снимки!
P.S. Честита публикация в foodgawker http://foodgawker.com/post/2010/09/13/74343/ !
Дани , благодаря ти за пожеланията .
Мерси и за коментара за тортата и снимките , твоето мнение е важно за мен .
Поздрави !
Страхотно офрмление на тортата! 🙂
Блата наистина е страхотен – благодарение на Даниела и аз го открих 🙂
Ema, благодаря ! Радвам се , че ти харесва тортата 🙂
Да е жив и здрав племеника ти! Тортата явно е много вкусна, ще трябва да я приготвим за най-близкия повод! Поздрави!
Благодаря ти Таня , ще се радвам ако ви допадне тортата . 🙂
Поздрави !
Тортата изглежда страхотно! Смятам да изпробвам рецептата 🙂 Само едно уточнение – откъде се намира ягодовата есенция? 🙂
Evy – Добре дошла !
Ягодовата есенция е купена от Англия , ако не успееш да намериш , може и без нея . Ще се радвам ако ви хареса тортата ! 🙂