Шоколадова торта с малини

Днес моят племенник има рожден ден , и понеже живее доста далеч от нас и няма как да празнуваме заедно  , с мойте малчовци решихме да се почерпим с торта за негово здраве . 🙂

Малките ме помолиха да направя за празника на батко им – Шоколадова торта с малинки .

Ванка , Честит Рожден Ден ! 🙂

Желаем ти много здраве , късмет и още по-големи успехи на Английска земя !

Обичаме те много и се гордеем с теб !  Весел Празник ! 🙂

Блата за тортата направих по рецептата за –

Италиански шоколадов сладкиш

от чудесния блог на  Даниела

Дани , благодаря ти за вкусната рецепта , този шоколадов сладкиш е страхотен и много харесван от всички в къщи !

Ето и рецептата представена от Дани :

1 чаена чаша захар

1 яйце

50 гр. масло на стайна температура

1 ч. чаша прясно мляко

125 гр. пълномаслено кисело мляко

1 ч. лъжица сода за хляб

110 гр. брашно

50 гр. натурален шоколад

1 ванилия

1 с. л. какао

Приготовление : В купа се разбиват маслото , захарта и яйцето до пухкава смес . Добавя се настъргания шоколад и се разбърква. В отделна купа се разбиват киселото и прясното мляко и след това се добавят към шоколадовата смес. Брашното , ванилията , какаото и содата се разбъркват и се добавят постепенно към кексовата смес . Форма за печене се покрива с пекарска хартия , а стените и се намазват с масло . Сместа се изсипва в тавата и няколко пъти се потупва в равна повърхност , за да излязат мехурчетата въздух от нея . Пече се в предварително загрята фурна на 180 гр. около 45 – 50 минути .

След като изпечете сладкиша го оставете да се охлади и разрежете на две части .

За шоколадовия крем :

1 опаковка крем оле на д-р Йоткер – шоколад , 400 мл. прясно мляко

За сиропа : 200мл. прясно мляко , 2 ч.л. какао нескуик , 1 ч.л. ягодова есенция

Около 200 гр. малини

Пригответе сиропа като разтворите какаото в прясното мляко и добавете ягодовата есенция .

Шоколадовия крем оле направете по описание на опаковката .

Сглобяване на тортата – сиропирайте с половината от сиропа първият блат , намажете с половината от крема и наредете върху него малините / оставете няколко за украса / сложете и втория блат , сиропирайте отново и намажете отгоре и отстрани хубаво с шоколадовия крем .

Украсете с отделените малини и оставете готовата торта за 2-3 часа в хладилник .

Да ви е сладко ! 🙂

Публикувано на торти и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

10 Responses to Шоколадова торта с малини

  1. Kati каза:

    Благодарим от съце за тортата и хубавите пожелания!Да ви е сладко малчовци! Ех да можеше да си хапнем заедно………..Целувки от Бате !

  2. Danyela каза:

    Да е жив и здрав племеника ти! Страхотна торта – малини и шоколад – класическа вкуснотия, много апетитни снимки!
    P.S. Честита публикация в foodgawker http://foodgawker.com/post/2010/09/13/74343/ !

  3. Ema каза:

    Страхотно офрмление на тортата! 🙂
    Блата наистина е страхотен – благодарение на Даниела и аз го открих 🙂

  4. Таня каза:

    Да е жив и здрав племеника ти! Тортата явно е много вкусна, ще трябва да я приготвим за най-близкия повод! Поздрави!

  5. sabinaberova каза:

    Благодаря ти Таня , ще се радвам ако ви допадне тортата . 🙂
    Поздрави !

  6. Evy каза:

    Тортата изглежда страхотно! Смятам да изпробвам рецептата 🙂 Само едно уточнение – откъде се намира ягодовата есенция? 🙂

    • sabinaberova каза:

      Evy – Добре дошла !
      Ягодовата есенция е купена от Англия , ако не успееш да намериш , може и без нея . Ще се радвам ако ви хареса тортата ! 🙂

Вашият коментар