Бюрек с кайма / Kıymalı börek /

Продукти :

1 пакет кори за баница / ползвах Одрински кори /

3 яйца

1 и 1/2 ч. ч. прясно мляко

1/2 ч. ч. олио

За плънката : 300 гр. кайма , 1 глава лук нарязана на много ситно , магданоз , черен пипер, сол и няколко лъжици зехтин .

Приготвяне на плънката – Запържваме каймата в зехтина , добавяме и лука и накрая слагаме подправките и оставяме да изстине , само на мазнина да е останала плънката .

Яйцата се разбиват с млякото и олиото . В тавичка , подмазана с олио , слагаме първият лист от корите така че краищата му да висят от тавата на вън . Вторият лист го късаме на две , намачкваме го с ръце и го слагаме върху първия в тавата . Сипваме малко от сместа с прясното мляко и от сместа с каймата , слагаме следващия лист пак скъсан на две и пак смачкан , млякото …каймата ….и така докато свършат корите и плънката . Оставяме малко от сместа с млякото за отгоре. Накрая висящите краища от тавата , които са от първата кора , ги разстиламе отгоре на тавата , все едно ги завиваме . Изливаме останалата смес от млякото и яйцата и поръсваме с “ чорек оту “ – черен сусам .

Печем на 200 гр. до “ зачервяване „.

Рецептата за този мноооого вкусен бюрек е предоставена от – berina , bg – mamma.

 

 

Публикувано на Турска кухня, тестени и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

9 отговора към Бюрек с кайма / Kıymalı börek /

  1. Diana каза:

    Сабина,
    Харесва ми рецептата за този бюрек с кайма – много апетитно и вкусно звучи.
    Поздрав и хубава вечер, Диана

  2. Dani каза:

    Сабина, прекрасна рецепта🙂
    И аз държа в къщи едни кори от Турция на които пише, че са за баклава,
    но са много като количество и много се изкушавам от рецепта като твоята🙂
    Поздрави!

  3. Латин каза:

    Привет, Сабина,
    поздравявам те за кулинарния блог. Наистина мъжкото щастие преминава и през стомаха, следователно ми е приятно и любопитно да се разровя в твоята виртуална кухня. Та…. за рецептата… Супер похват със завиването на корите тип „похлупак“. Невероятен способ, който може да се приложи в много други идеи. Не разбирам защо трябва да има олио в сместа с яйцата и млякото. Бих добавил и някакви подправки в тази чудесна рецепта. Намачкването на корите е класически ориенталски способ. Важен е за дишането на продуктите при темперирането. Бе, чудна работа. Благодаря за идеята, която ако развия по мой начин, обещавам да споделя. Л.

    • sabinaberova каза:

      Здравей , Латин и добре дошъл !🙂
      Благодаря ти за вниманието и коментара !
      Ако направиш бюрека по твой начин , ще се радвам да споделиш🙂
      Знам , че си голям майстор в кухнята и твоите съвети и идеи са ценни за мен!
      Поздрави !

  4. gotvenetolesno каза:

    Тъкмо ми се беше дояло нещо такова🙂 Благодаря за подсещането🙂 Слънчеви дни🙂

  5. sabinaberova каза:

    Да ви е вкусно !🙂
    Слънчеви и усмихнати дни и на теб !

  6. Iliana каза:

    Изглежда тооолкова вкусно! Прииска ми се парченце…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s