Продукти: 125 гр. масло
125 гр. кисело мляко
150 гр. захар
3 яйца
200 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 с. л. какао , 50 гр. разтопен натурален шоколад
За плънката : 150 гр. кисело мляко
150 гр. сметана
225 гр. череши , замразени , от консерва или коктейлни
Приготовление :
Намажете леко с масло форма за печене с диаметър 21 см.
Загрейте фурната до 180 гр. Разбийте на крем маслото, млякото, захарта и яйцата.
Изсипете брашното , бакпулвера и какаото и разбъркайте добре.
След това добавете разтопения шоколад.
Печете блата 45 – 50 минути. Охладете сладкиша за 5 минути , преди да го извадите от формата. Разрежете го напречно .
За плънката – разбийте сметаната докато се сгъсти и прибавете млякото . Отцедете добре черешите . Добавете ги към крема и разбъркайте внимателно . С получения крем слепете двата блата.
рецептата за сладкиша е от сп. Кулинарен уикенд
Да ви е сладко ! 🙂
Ех, че красиво и вкусно! Изкусително предложение! 🙂
Поздрави и лека вечер!
Маги
Сабина, много вкусно и добре поднесено 🙂
И с черешки!!!
И с шоколад!!!
Поздрави и усмихната седмица!
Дани
Шоколадово-черешов десерт – това ми е една от любимите комбинации. Много вкусно и красиво предложение
Поздрави!
Красиво и вкусно:) Направо си вземам едно парче и го хапвам! Приятна вечер!
Pingback: Шоколадов сладкиш с череши | Bulgarian Blog
Ммм, че вкусна комбинация!!! Шоколад и черешки – МЕЧТА!!!
Хих, че е сърцато :))
Харесва ми, особено кремчето, че е и с кисело млекце.
Хубав ден 🙂
Маги , Дани , Даниела , Цвети, Мина , Ина – Благодаря ви за вниманието и милите думи !
Поздрави и хубава и усмихната седмица ! 🙂
Mmm!
Harika görünüyor.Kalpler de çok şirin !!
Ellerine sağlık 🙂
Sevgi ve selamlarımla
Şeyma , Çok teşekkür ederim !
Sevgi ve selamlarımla. 🙂
Cok guzel olmus 😉 kalpleri cok sevdim 🙂
Много са красиви, харесаха ми сърчицата 🙂
Çok teşekkür ederim , Суха Мащерка . 🙂
Радвам се , че ти харесват ! 🙂