Критски дакос

IMG_9690Вкусно ястие, което е характерно за остров Крит и Егейските острови.

Продукти: Ечемичени сухари, домати – нарязани на малки кубчета, сирене – натрошено на едро, маслини „Каламата”, зехтин, сол, захар, риган.

Приготовление: Към нарязаните домати на кубчета добавете щипка сол, щипка захар и разбъркайте. Намокряме сухарите като ги прекарваме за кратко под течаща вода. Поставяме в чиния и поливаме всеки сухар със зехтин. Гарнираме с нарязаните домати, натрошеното сирене, поръсваме с риган и зехтин и добавяме накрая няколко маслини.

Да Ви е сладко! 🙂

рецептата за Критски дакос е на Жани, “ Даровете на Гея“ http://ve-gea.blogspot.bg/

Advertisements
Публикувано на Гръцка кухня, предястия, Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s