Крем Банофи (Banoffee Pie)

my-received-files2Продуки:

150 гр. пълнозърнести бисквити

60 гр. краве масло

2 консерви (от 397 гр.)Dulce de Leche или Сгущенка

445 гр. банани нарязани на парчета

250 мл. животинска сметана

За декорация: 80 гр. бадеми, предварително запечени, едро смлени

Приготовление: Бисквитите се натрошават или се смилат в блендер. Маслото се разтопява и се смесва с бисквитите. Разбърква се докато се смесят хомогенно.
Получената смес се разпределя по дъното на чашите – около 2 пълни с връх супени лъжици за всяка. Млечният карамел се разбърква с бъркалка (тел)докато стане гладка кремообразна смес. Нарязаните на парченца банани се добавят към карамела. Разбърква се внимателно, след което сместа се разпределя по чашите – приблизително по 2 супени лъжици с връх.
Преди да се сервира десерта се покрива със слой бита сметана и се поръсва с едросмлените бадеми.

Рецептата за крема е от блога на Мария – http://www.mycookingbookblog.com

Да Ви е сладко! 🙂

Advertisements
Публикувано на Десерти, Uncategorized и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s