Италиански шоколадов сладкиш

Продукти:

1 чаена чаша захар

1 яйце

50 гр масло на стайна температура

1 чаена чаша прясно мляко

1/3 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

1 1/2 ч.ч. брашно

1  натурален шоколад

1 прахче ванилия

1 с.л. какао

За глазурата : 2 натурални/ млечни шоколада, 40 гр. масло

Приготовление:

В купа се разбиват маслото, захарта и яйцето, до пухкава смес. Към получената смес се добавя настъргания шоколад и се разбърква. В отделна купа се разбиват киселото и прясното мляко и след това се добавят към маслено-шоколадовата смес. Брашното, какаото, ванилията и содата се разбъркват и се добавят постепенно към кексовата смес. Формата за печене се покрива с хартия за печене.

Сместа се изсипва в тавата и няколко пъти се потупва в равна повърхност, за да излязат мехурчетата въздух от нея. Пече се в предварително загрята фурна на 180 гр. за около 45-50 минути.

За глазурата: Шоколада се начупва на парчета и се разтопява заедно с маслото на водна баня. С разтопения шоколад поливате готовия сладкиш.

Да Ви е сладко! 🙂

Рецептата за сладкиша е от блога на Дани – В кухнята на моето семейство

 

5415

Публикувано на Десерти, шоколад и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Италиански шоколадов сладкиш

  1. Future Health каза:

    Всичко италианско е по-вкусно, ще пробвам рецептата задължително!

  2. Бауфен каза:

    страхотна рецепта! Рано, рано докато си пия кафето и ме хвана музата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s