Конфитюр от кайсии

Първата ми нарисувана чинийка 🙂

Продукти:

975 гр. кайсии

500 гр. захар

1 пакетче Гелфикс Екстра 2:1 Dr. Oetker

Приготовление :

Измийте кайсиите, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 975 гр. Сложете кайсиите в подходящ за варене съд. Смесете 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Разсипете конфитюра в предварително измити и подсушени бурканчета. Затворете ги, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете така около 5 минути.

източник: Dr. Oetker

Реклами
Публикувано на вкусотийки в буркани, кайсии и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to Конфитюр от кайсии

  1. Dani каза:

    Сабинче, чудесна чинийка!
    И много апетитен конфитюр!
    Прегръдки и хубав вторник!

  2. Живка каза:

    Сладкото от кайсии си го бива…а снимките още повече.И чинийката е много свежа…
    Хубав ден!

  3. Candy каза:

    Разкошно е, винаги ти се радвам на снимките, чинийки, цветя, вкусотийки…

  4. Miglena каза:

    Strahotno e! A moje li receptichkata za biskvitkite? I az vinagi se radvam na receptite ti!

  5. sabinaberova каза:

    Дани, Живе, Бонбонче, Миглена – Благодаря ви за вниманието и милите думи!
    Прегръдки и хубав ден!
    Миглена, много ме зарадва 🙂 Бисквитките не съм ги правила аз, купени са, бисквити „Слънце“ . 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s