Марокански кус-кус със зеленчуци

Продукти :

2 глави лук

2 скилидки чесън

3 тиквички

3 моркова

3 с. л. доматено пюре

3 с. л. зехтин

една консерва сварен нахут / 400гр. /

2 с. л. кориандър , щипка шафран , червен пипер , черен пипер и сол на вкус

250 гр. кус-кус

Приготовление :

Нарежете лука на едро и го запържете в зехтина в дълбока тенджера , добавете и чесъна . След като  омекне лука , сложете подправките – червения пипер , черния , солта , шафрана , кориандъра и доматеното пюре ., разбъркайте добре и добавете тиквичките и морковите / нарязани на едри парчета / и сипете вода колкото да ги покрие . Задушете ги на среден огън докато омекнат .

Кус-куса пригответе според указанията на опаковката .

Сервиране на кус-куса – В дълбока чиния сложете първо от кус-куса / като подложка / полейте го с малко от соса от зеленчуците , и след това подредете зеленчуците . Накрая сложете и няколко зрънца от нахута .

Да ви е сладко !🙂

Публикувано на Арабска кухня, Мароканска кухня и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

14 отговора към Марокански кус-кус със зеленчуци

  1. Samire каза:

    Elinize saglik. Ocen vkusna bila.

  2. Леви каза:

    Вкусно и поднесено много изискано! Масата е прекрасна!
    Браво, Сабинка!

    Поздрави и прекрасна вечер!

  3. Hayat Cafe каза:

    Ellerine sağlık.
    Masa çok hoş görünüyor.
    Sevgiler.

  4. Moni каза:

    Обичаме кус-кус, неотдавна правих, но с гръцкия, който намерих. Хвърлила съм око на мароканския, само да го намеря и ….. знам как да го оползотворя.:-)))
    Сабинка, вкусно, лесно, красиво!
    Впечатляваща маса, снимките са отново трепач!
    Поздрави и усмихнат ден!:-)))

    • sabinaberova каза:

      Благодаря ти мила Мони !
      Арабски кус-кус си купувам от Арабските магазинчета на Женския пазар .
      Поздрави и усмихната седмица !

  5. fedora каза:

    Декарацията със свещта и цветята е пленителна, както и масата. Все още не съм опитвала кус-кус (нямам предвид паста), все нещо се помотвам и отплесвам.
    Чувала съм, че шафранът бил доста скъп, а и трудно се намира – идея си нямам, ама предполагам, че може да мина и без него, или няма да е същото?

    Хубава нова седмица🙂

    • sabinaberova каза:

      Ина , благодаря ти !
      Истинският шафран наистина е много скъп , моят не е истински , купих го от арабските магазинчета на Женския пазар , но ако не намериш шафран , може да минеш и без него .🙂
      Хубава нова седмица и на теб !

  6. Еликсир каза:

    Събинка,ама че хубава трапеза си подготвила-толкова изискана и празнична!
    Винаги си много стилна в това отношение!
    А кус кус съм си набавила ,остава и аз да го приготвя,благодаря за предложението!

    Хубава седмица с много усмивки!

  7. littlethingslife каза:

    Каква хубава маса си аранжирала, както винаги! Много ми харесва. И аз си мислех тези дни, че наближава времето на кус-куса. Поздрави!

  8. sabinaberova каза:

    Еликсирче , Мира – благодаря ви за милите думи ! Радвам се , че ви харесва масата !
    Сърдечни поздрави и усмихнат ден !

  9. Браво за интересната рецепта! Между другото арабската кухня заедно с китайската и отчасти френската е една от „кухните-майки“ на съвременната кулинария. Тя пък от своя страна има наследственост от „кухните“ на още по-древни цивилизации като финикийската и древно египетската:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s