Този вкусен пастет е много харесван от всички в къщи , а рецептата за него отново е от темата – Рецепти от Израел и приятели и е предоставена от Mentha .
Продукти :
1 голяма глава лук
4 твърдо сварени яйца
1/2 ч. ч. смлени орехи
1/2 ч. ч. грах от консерва
малко олио за запържването на лука , сол и черен пипер на вкус
Приготовление :
Нарязваме лука на дребно и го запържваме до златисто . С пасатор пасираме яйцата и граха, разбъркваме добре , прибавяме лука , орехите и подправките и объркваме всичко до получаването на еднородна смес .
Получената смес се слага за няколко часа в хладилник , след това оформяме топчета с големината на орех , всяко топче поставяме в хартиена кошничка и декорираме със смлени орехи , цяла орехова ядка или малко парченце кисела краставичка .
Пастета може да се поднесе до зелена салата , рибна салата или руска и е много подходящо мезе за вино или коняк . 🙂
Да Ви е сладко ! 🙂
Сабина, прекрасна идея и много красиви снимки!
Весели празници!!!
Ох, много оригинално поднесено – като истински бонбонки :))
Весели празници, Сабина 🙂
Дани , Ина – радвам се , че ви допада пастета . 🙂
Весели празници ! 🙂
Много красиво! Сигурно и вкусно! Ще го пробвам по някое време! Весели дни, Сабина:)
Благодаря ти Цвети , ще се радвам ако ти хареса .:)
Весели и усмихнати дни и на теб 🙂
Сабина, за много години!
Желая на теб и семейството ти много здраве и късмет!
Много ме заинтригува с тази идея и още повече начина по който си я паднесла – страхотна е!
В най-скоро време ще я опитаме и ние 🙂
Мария , благодаря ти , ще се радвам ако ви допадне пастета 🙂
Много здраве , сбъднати желания , късмет и усмивки и за теб и твоето семейство !
Весело посрещане на Новата година 🙂
Pingback: Пастет от Яйца Грах и Орехи | My Cooking Book Blog
Много красиво! Като истински бонбонки ше го пробвам от днес
Благодаря , Христина !
Да ви е вкусно . 🙂