Мариновано цвекло

Цвеклото се измива хубаво с четка на течаща вода. Обелва се кората и се настъргва на едро ранде .

Марината : на дъното на компотен буркан се слага – 1 к. ч. / 100 гр. / захар , 1 к. ч. оцет , 1 с. л. сол , 3 с. л. зехтин . Буркана се напълва до “ гърлото “ му с настърганото цвекло и се допълва с вода .

Стерилизира се 5 минути за капачките .

Публикувано на вкусотийки в буркани и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 отговора към Мариновано цвекло

  1. fedora каза:

    Много го обичам червеното цвекло. Рецептата ти влиза в категория любими🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s