Мариновано цвекло

Цвеклото се измива хубаво с четка на течаща вода. Обелва се кората и се настъргва на едро ранде .

Марината : на дъното на компотен буркан се слага – 1 к. ч. / 100 гр. / захар , 1 к. ч. оцет , 1 с. л. сол , 3 с. л. зехтин . Буркана се напълва до “ гърлото “ му с настърганото цвекло и се допълва с вода .

Стерилизира се 5 минути за капачките .

Публикувано на вкусотийки в буркани и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Мариновано цвекло

  1. fedora каза:

    Много го обичам червеното цвекло. Рецептата ти влиза в категория любими 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s