Кетчуп

Тази година реших да си направя домашен кетчуп , една приятелка ми похвали рецепта за кетчуп от готварската книга на Ути и аз запретнах ръкави …..:)

Ето и рецептата …..

Продукти :

3 литра доматен сок / без семки и люспи /

200 гр. захар

100 гр. оцет

25 г. сол

50 гр. пшенично натурално нишесте

500 гр. вода

1 с. лъжица подправки смляни на прах , чубрица , босилек и карамфил на върха на суп. лъжица .

Приготовление :

Доматите се смилат в машинка с която се отделят семките и люспите . Приготвения сок се вари в широка тава , за да се изпарява по-бързо , докато сместа стане около килограм . Прибавят се захарта и солта при непрекъснато бъркане до стопяване . Нишестето се разтваря предварително в студена вода до гъста каша . Изсипва се в тавата . Добавя се и оцетът и пак се бърка . Прибавят се смлените подправки , бърка се и накрая се разрежда с 500 г. топла вода до желаната гъстота .

Получи се много вкусен кетчуп.

Публикувано на вкусотийки в буркани и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

6 отговора към Кетчуп

  1. fedora каза:

    Страшни снимки! Много не обичам кетчуп, макар че обожавам домати, но сигурно домашно приготвеният по вкус превъзхожда купешкия.
    Рецептата обаче ще я пратя на май систър :)), че в тяхното семейство хапват доста кепчупче.

    Хубава неделя!

  2. Magi Yordanova каза:

    И аз си записвам рецептата, моите хлапета обожават кетчуп, а твоят изглежда чудесен!!!

  3. mnogo e vkusen tozi probvaite go nqma da sujelqvate

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s