Кюфтенца в доматено – яйчен сос

Продукти :

500гр. кайма

1 глава лук

1 яйце

1 филия хляб

 черен пипер , сол и магданоз .

Приготовление :

Омесва се каймата , лука ( настърган на ситно ренде ) , филията хляб натопена в малко прясно мляко или вода , черния пипер , сол на вкус и магданоза .

Във вряща вода се пускат оформените кюфтета .

Продукти за соса :

2 яйца

около 800 гр. домати настъргани на ренде

1 ч.л. захар

2 листа дафинов лист

лук

3 с. л. брашно + 200 гр. бульон от кюфтетата

Приготвяне на соса :

В тенджерка се задушава лука , добавят се настърганите домати , лъжичката захар  и дафиновия лист . Към сгъстените домати се прибавя брашното размито с 200гр. от бульона , разбърква се и се добавя още бульон , толкова колкото да се получи рядка каша , слагат се и кюфтетата . Оставят се да поврът около десетина минути , след което се прибавят и разбитите яйца . След “ побеляването “ на яйцата се сваля от огъня .

източник : маминия тефтер🙂

Добър апетит !

Публикувано на кайма и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s