Пастет от пилешки дробчета, яйца и лук .

Продукти :

220гр. пилешки дробчета
45 мл. олио
1 глава кромид
45 + 30 мл. пилешки бульон
2-3 твърдо сварени яйца
2-3 стръка зелен лук , черен пипер , сол.

Олиото се загрява в тиган и в него се запържва ситно нарязания лук докато омекне.
Прибавят се пилешките дробчета и се пържат, като се бъркат и се раздробяват с вилица.
Долива се 45 мл. бульон и бъркането продължава още няколко минути. Сместа се прехвърля в кухненски робот и се пасира. Изважда се от робота и в него се поставят сварените яйца и зеления лук.
Добавят се останалите 30 мл. бульон , сол и пипер и всичко се пасира до паста.

източник :  http://spisania.rozali.com/ot-kulinaren-jurnal/p6109.html

Публикувано на Еврейска кухня, пастет и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s