Измир кюфте ( İzmir köfte )

Продукти :

500 гр. телешка кайма
100 гр. стар хляб
1 глава лук
1 яйце
магданоз , черен пипер , сол

3 средно големи картофа
1 с.л. доматена паста
0.5 с.л. паста от червени чушки
Лютив червен пипер – по желание

Приготовление :

Лукът се настъргва на най-ситното на рендето , нарязва се магданоза, хляба се натрошава на ситно, прибавят се каймата , подправките и яйцето .

Каймата се омесва добре и се оформят малки кебапчета . Картофите се нарязват в подобна форма . Кюфтетата се пържат , а картофите се осоляват и се прибавят 2-3 с. л. олио.

Готовите кюфтета се объркват с картофите , слагат се в тава за печене и се заливат със соса приготвен от – доматената паста, пастата от червени чушки и червеният пипер и вода.

По желание отгоре може да се сложат 1 -2 чушки. Пече се на средна фурна докато се свари картофа.

източник : kaigi , bg – mamma.

Измир кюфте

Да ви е сладко !

Публикувано на Турска кухня, кайма и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s