Реване

Продукти :

3 яйца

150 гр. захар

150 гр. олио

150 гр. прясно мляко

150 гр. брашно

150 гр. грис

150 гр. орехи ( смлени )

1 ч.л. сода бикарбонат

За сиропа – 4 ч. ч. чаши вода , 4 ч.ч. захар , ванилия , лимонов сок .

Приготовление :

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване . Прибавят се олиото и прясното мляко и отново разбъркваме . След това брашното със содата , орехите и гриса.

Получената смес се слага в тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 170 гр. около 45 минути.

Приготвя се сиропа , който трябва да ври близо 20 минути . Оставя се да изстине напълно .

Горещото реване се залива със студения сироп .

Поднася се със сметана ( заквасена ) или кокосови стърготини .

източник : berina , bg. – mamma .

Да ви е сладко ! 🙂

Публикувано на Турска кухня. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s