Кюфтенца с маслини

Продукти :

1 кг. кайма ( свинско и телешко 50 : 50 )
1 филия хляб
1 картоф
2 с.л. оцет
1 глава лук
1 капачка узо
2 яйца
150 гр. зелени маслини
1 с.л. джоджен
брашно, зехтин, черен пипер, сол

Приготовление :

Картофът се сварява и се пасира , а филията хляб се накисва във вода, след което се отцежда.
Маслините се изчистват от костилките . В купа се слага каймата и към нея се добавят картофът , хлябът, нарязания лук, маслините , узото, оцетът, разбитите яйца, джоджен, черен пипер и сол.
Всички продукти се омесват , след което сместа се оставя да престои в хладилник 5-6 часа.
В тиган се загрява зехтин за пържене. От сместа се оформят малки кюфтенца , овалват се в брашно и се изпържват .

източник : сп. Кулинарен Уикенд

Добър апетит !

Публикувано на Гръцка кухня. Запазване в отметки на връзката.

1 отговор към Кюфтенца с маслини

  1. katia velichkova каза:

    мммм вкусно…………(h)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s