Карамелен ябълков кекс

Продукти :
175г меко масло
175 г кафява захар
1ч.л. ванилия
2 яйца
225 гр. брашно
1/2 ч.л. канела
4 с.л. кисело мляко ( препълнени )
2 ябълки
50гр. орехи, едро накълцани и 1 с. л. накълцани
50 гр. карамелени бонбони
2 с. л. сметана

Приготовление :

Загрейте фурната на 160 гр. Намазнете правоъгълна форма за кекс и застелете дъното и стените с хартия за печене.
Разбийте маслото, захарта и ванилията и добавете яйцата едно по едно.
Сложете брашното, канелата и киселото мляко.
Обелете , почистете ябълките и ги нарежете на дребно. Сложете и тях към сместта за кекса и объркайте добре. Сипете тестото във формата за кекса и загладете повърхността.
Поръсете с дребно накълцаните орехи . Запечете по средата на фурната за 1 час и 20 мин.
Проверете дали е готов с дървено шишче . Оставете да изстине във формата.
Сложете карамелените бонбони и сметаната в малка тенджерка . Загрейте на бавен огън , като бъркате докато бонбоните се разтопят  и получите гъст карамелен сос. Оставете го да се поохлади за минутка докато внимателно обърнете кекса. Полейте го с карамела и веднага го поръсете с едро накълцаните орехи .

Източник : сп. Good Food

Публикувано на Десерти. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s