Портокалови бонбони

Продукти :

2 големи портокала

2 ч. ч. кафява захар

1 ч. ч. прясно мляко

4-5 с. л. какао

1/2 пакетче краве масло / от 125 гр. /

около 1 ч. ч. ситно нарязани орехи

Приготовление :

Обелете кората на портокалите и ги накиснете във вода за 12 часа и след това ги нарежете на малки кубчета . Всички продукти / без орехите / смесете и сложете на котлона / на среден огън / в тенджерка с по-дебело дъно . Бъркайте непрекъснато докато сместа се сгъсти като мармалад . Дръпнете от огъня , прибавете орехите и изсипете сместа в плитък съд , застлан с хартия за печене .

Оставете да съхне за един ден , и нарежете на малки кубчета .

Да ви е сладко приятели ! 🙂

Весело посрещане на Новата Година !!! 🙂

Публикувано на Десерти, бонбони и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

10 Responses to Портокалови бонбони

  1. traiana каза:

    Невероятни са! Страшно изкусителни! Весели празници!

  2. Hayat Cafe каза:

    Harika görünüyor canım
    Ellerine sağlık.
    Tüm dileklerinin gerçekleşeceği,musmutlu bir yıl diliyorum canım..
    Sevgiler.

  3. Samira каза:

    Sabina C novom qodam
    ocen vkusna viqladish.
    Spasiba.

  4. Живка каза:

    Нека новата година ти донесе всичко хубаво,което старите не са успели,нека е начало на един по-красив живот изпълнен с много усмивки и любов!
    Честита нова година!

  5. Еликсир каза:

    Честита Нова 2012 година,Сабинче!
    Пожелавам на теб и семейството ти най-вече здраве,защото когато го има,тогава има и радост,и обич,и сполука, и надежди,и сбъднати мечти!

    Почерпвам се от тези разкошни и толкова фино поднесени бонбони,а шоколад и портокал е върховна комбинация!

  6. Diana Vasileva каза:

    Привет попаднах на рецептата и ми стана интересно да я приготвя, но се зачудих само кората на портокалите ли използваш или и самите портокали при варенето. Ако е кората използваш ли и бялата част на кората или само оранжевата. Благодаря

  7. Тики каза:

    Мммм, изключително интересни бонбони! Събуди любопитството ми 🙂
    И не знам къде ми бяха очите, да не попадна досега тук 🙂 Вкусно, красиво и оригинално! Поздравления, Сабина 🙂

Вашият коментар