Руло с шипков мармалад

Това руло е много харесвано от всички в къщи .

Освен с шипков мармалад съм го правила и със сливов и с мармалад от фурми .

Ето и необходимите продукти за приготвянето му :

4 яйца

10 с. л. захар

10 с. л. брашно

1 ванилия

пудра захар за поръсване

шипков мармалад

Приготовление :

С миксер се разбиват яйцата , захарта , брашното и се слага и ванилията .

В тава върху хартия за печене се изсипва готовата смес .

Пече се в предварително загрята фурна на 220 гр. за около 10 минути .

След като е готов блата още топъл / за да не се начупи / се намазва с мармалада и се навива на руло . Когато изстине се поръсва с пудрата захар.

Да ви е сладко ! :)

На малките ми сърчица , направих парченцата от рулото като “ охлювчета “ , да се радват . :)

About these ads
This entry was posted in Десерти and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 отговора към Руло с шипков мармалад

  1. Dani каза:

    Рулото на моето детство :)
    Сега няма истински шипков мармалад – тогава се продаваше от дървени бъчвички
    и го теглеха на килограм ;)
    Беше толкова гъст и ухаеше !
    Благодаря, Сабина за напомнянето!
    Поздрави!

    • sabinaberova каза:

      Дани , това е рулото и на моето детство …:)
      А ние си имаме домашен шипков мармалад :) правят го майка и лелите ми , доста време отнема приготвянето му , поне два дни .
      Поздрави и хубава неделя .

  2. Diana каза:

    Красиво завити „охлювчета’ и любимата ми комбинация с шипков мармалад -
    Чудесно руло, Сабина!
    Поздрав и хубав уикенд, Диана

  3. Pingback: Да не се чете на празен стомах, криза е! « Жълтурчето

  4. Miglena каза:

    zdraveite, tova rulo izglejda tolkova vkusno! blagodaria za receptata.
    imam edno zapitvane. tui kato reshih da napravia takova rulo, no moeto se nachupi, vupreki che vednaga sled kato go izvadih ot furnata go namazah burzichko i togava go uvih. no se nachupi. znaete li zashto taka se poluchi i kakvo da napravia za da go predotrvratia sledvashtia put?

    • sabinaberova каза:

      Миглена здравей и добре дошла ! :)
      Много пъти съм приготвяла рулото , но до сега не ми се е начупвало …да не би да си го пекла по дълго време ? Блата трябва да стане леко златист !
      Следващият път когато правиш рулото пробвай веднага след като го извадиш от фурната , още топло , да махнеш хартията и да го завиеш върху влажна кърпа , за да не се начупи .

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s