Сладкиш със сини сливи

Преди няколко дни баща ми донесе в къщи една голяма чанта със сини сливи , повечето от тях ги хапнахме с малките :) а с останалите приготвих този вкусен и пухкав сладкиш .

Ето и продуктите за него :

1 ч.ч. захар

1ч.ч. брашно ( чашата е 250 мл. )

150 гр. масло , 100 за сладкиша , 50 за карамела

2 яйца

1/3 ч.ч. прясно мляко

2 ч. лъжици бакпулвер , ванилия

400гр. сливи , около 15-ина броя

Приготовление :

Маслото / като оставяме парче за карамела / се разбива с 3/4 ч.ч. захар , бакпулвера и ванилията до еднородна мека маса . Добавят се – брашното , яйцата и млякото и хубаво разбиваме . Изчистваме сливите от костилките и ги нарязваме на половинки .

В тавата в която ще печем сладкиша слагаме останалото масло и останалата захар и карамелизираме . Подреждаме сливите с разрязаната част към дъното и изсипваме тестото върху тях . Печем сладкиша на 160 гр . около 30 минути .

Готовият сладкиш обръщаме в чиния , оставяме да изстине и нарязваме .

Рецептата за сладкиша е на labrex – bg. mamma .

Да ви е сладко ! :)

About these ads
This entry was posted in Десерти and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

24 отговора към Сладкиш със сини сливи

  1. Dani каза:

    Обичам сини сливи в сладкиш,
    а този така ухае и на масло…
    Поздравления!

  2. sabinaberova каза:

    Дани , добре дошла !
    Много ме радва посещението ти :) благодаря .
    Поздрави и пожелания за хубав и усмихнат ден ! :)))

  3. Жаклина Николова каза:

    страхотен сладкиш! ще го направя тези дни, защото и аз имам една торба със сини сливи.
    Поздравления за авторката на рецептата, а на теб за прекрасното изпълнение и системазиране:))

  4. Нели каза:

    Рецептата е страхотна, много бързо и лестно се приготвя!

  5. Ирина каза:

    Обожавам го този сладкиш, а е най-хубавото е, че може да се прави с всякакви налични плодове :-)

    Поздрави за хубавото местенце,
    Ирина

  6. Жаклина Николова каза:

    Направих го!Сладкиша е страхотен, сините сливи пускат малко сок и с карамела, става чудесно!

  7. Георгиева каза:

    Днес реших да поглезя синовете ,направих сладкиша и му добавих щипчица люов.Получи се :)))))))) страхотно!!!

  8. Георгиева каза:

    исках да кажа ЛЮБОВ

  9. Tedi каза:

    сладкиша е страхотен, само че по рецептата пише че бакплувера се слага със захарта и маслото, незнам защо не с брашното после, така и го направих обаче ми се пресекоха яйцата :( иначе е вкусен наистина.

    • sabinaberova каза:

      Теди , добре дошла !
      Приготвяла съм много пъти сладкиша , по начина по който го е написала авторката на рецептата , но никога яйцата не са се пресичали ….нямам представа защо при теб се е получило така ….
      Иначе , да , наистина е много вкусен . :)
      Поздрави !

  10. Tatyana каза:

    Днес намерих тази рецепта и направих този сладкиш, СТРАХОТЕН Е!!!! Благодаря!!!

  11. Пепи каза:

    търсейки такава рецепта, попаднах на тази, наистина е много вкусен сладкиша и лесно се прави, само дето моя докато го пекох беше колкото тавата, като го извадих от фурната и спадна много, на снимкаат е доста по дебел от моя

  12. Гисчо каза:

    Ще го пробваме! Страхотно изглежда! Мн мн апетитно! :)

  13. Vali каза:

    Много се извинявам,но пак го направих и стана страхотно,при мен е грешката а не в рецептата.Благодаря много за рецептата и се извинявам още веднъж за предишния коментар!

  14. Криси каза:

    Сладкиша изглежда много вкусен, но преди да го направя искам да попитам дали ще стане с маргарин или трябва да е краве масло ?

  15. sabinaberova каза:

    Криси, добре дошла! Не съм приготвяла сладкиша с маргарин и не знам как ще се получи, най-добре е да го приготвиш с масло. :)
    Поздрави!

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s